Jeg tror ikke jeg er den eneste. Og selv hvis jeg var, så ændrer det ikke noget for mig. For jeg ELSKER efteråret og vinterhalvåret generelt.
For mig har vinterhalvåret altid været ensbetydende med hygge, stearinlys, striksokker og måske en god bog. Ting jeg personligt forbinder med ro.
Men samtidig tror jeg også, at der er mange der kender til vintertrætheden. Træthed, manglende energi og måske også lidt tristhed der kommer snigende, når dagene bliver kortere og koldere. Kender du det? Måske særligt i sådan en speciel tid og situation som vi er i nu?
Heldigvis kan man selv gøre en masse for at forebygge vintertristheden og holde energien bedst muligt oppe.
5 gode råd:
– Kom udenfor dagligt og nyd den frisk luft og dagslyset.
I vinterhalvåret er der naturligvis ikke ligeså mange soltimer som i sommerhalvåret – men derfor er det stadig vigtigt for os med masser af lys i dagtimerne. På med det varme tøj på og kom udenfor – uanset vejr og vind. Har du ikke mulighed for at komme udenfor mens det stadig er lyst, så prioriter alligevel at komme ud, når du kan. Den friske luft vil gavne dig uanset hvad.
– Daglig motion eller bevægelse.
Regelmæssig motion giver overskud og energi – både fysisk og mentalt. Og så har det en positiv indvirkning på dit humør! Kom gerne ud 1/2 time dagligt – men husk, at 10 minutter er bedre end indenting. Kombiner det gerne med at komme ud i lyset, som også er med til at holde energien oppe og har positiv indvirkning på dit humør.
– Sov godt og nok.
Søvn er altid vigtigt for at kunne fungere og trives optimalt. Men måske du også oplever, at have brug for mere søvn i vinterhalvåret?
Det er utrolig vigtigt at du sover godt og nok.Træthed har nemlig stor indflydelse på hvor meget eller hvor lidt der skal til, før man bliver overstimuleret. Træthed svækker robustheden fx i forhold til at kunne håndtere mange informationer, højt tempo, mange mennesker, forandringer, følelser og travlhed – og dermed også tanker. Sover vi godt, har vi det altså også bedre – både fysisk og mentalt.
At komme udenfor i dagslyset og dyrke regelmæssig motion er begge faktorer der også forbedrer din søvn. Derudover er det vigtigt med et godt sovemiljø: hav det helt mørkt i soveværelset, hav en tilpas temperatur (så du hverken fryser eller sveder i løbet af natten), undgå forstyrrelser og skru ned for stimuli et par timer inden sengetid.
– Gør noget dejligt for dig selv.
Forkæl dig selv, og fyld på kontoen. Forestil dig, at du har en indre ”balancekonto”, der fortæller dig hvor meget energi og overskud du har til rådighed. Du bør altid have overskud af energi på kontoen – Så når du giver noget ud, skal der også noget ind. ALLERBEDST er det selvfølgelig hvis der altid kommer noget ind, før du giver noget ud. På den måde forebygger du overstimulering (som derimod tærer på kontoen) fremfor at der for alvor kommer fart på de røde tal.
Jo mere du er i balance og har overskud på kontoen, jo mere robust er du – og jo bedre kan du håndtere anstrengende og udfordrende situationer.
Så lav en liste over hvilke ting der giver dig energi, og hvilke der dræner dig.
Vil du igang med det samme, kan du for 0 kr få tilsendt en workbook til dette (som ellers er en del af mit onlinekursus ift. at slippe tankemylder)
Det eneste det kræver er, at du tilmelder dig mit nyhedsbrev. (Er du allerede på mit nyhedsbrev, skal du ligeledes udfylde tilmeldingsformularen for at modtage min workbook – men bare rolig, du får ikke dobbelt post af den grund)
JA TAK – Send mig gerne en workbook!
Sørg for at gøre (endnu) mere af de ting der fylder kontoen op – og forsøg at minimere de ting der dræner dig.
– Fokus på det positive.
Det er sådan, at det du fokuserer på, får du mere af. Man kalder det også for fokusloven. Hvis du ikke allerede gør det, skal du altså begynde at se mere positivt på tingene. Er det bare det, tænker du måske? Ja. Men tro mig, det er effektivt! For føler du, at alt hvad der sker er negativt og “synd for dig”? Uanset om det er rigtigt eller ej, så hjælper det ikke noget at have “ondt af sig selv” og tænke negativt om det. Det vil blot få tingene til at virke ENDNU mere negativt.
Du skal altså ændre perspektivet, så du har dig selv med i det, og tager bevidste valg – Du VÆLGER at fokusere på det positive, og det vil helt automatisk få dig til at blive mere og mere positiv.
Mangler du ENDNU mere? Er du klar til det næste skridt mod mere energi, overskud (og mindre stress)?
I mit mini-onlineforedrag “Overstimuleret? 5 nemme trin til at nedsætte stressniveauet i hverdagen” får du viden og redskaber, der kan hjælpe dig med at:
– Mærke efter og blive klogere på hvad din krop fortæller dig.
– Mindske følelsen af, at være drænet og tappet for energi.
– Få mere energi & overskud.
– Nå at stoppe op INDEN det bliver for meget.
Er du klar? Så læs mere her eller køb onlineforedraget her og kom i gang på kun et kvarter!
Det koster 149.- kr, og tager dig kun et kvarter at lytte til.